Vissza

Egy önkiszolgáló autómosó felépítése 5 lépésben

Egy önkiszolgáló autómosó felépítése 5 lépésben
 1. Lépés: Az ideális helyszín kiválasztása

Egy önkiszolgáló autómosó építésének legelső fázisa a területkeresés. Egy mosólétesítmény ideális helyszínének két fő ismérve van: tágas a rendelkezésre álló alapterület és erős az áthaladó gépjárműforgalom . Az alábbi felsorolásban szereplő szempontok közül minél több teljesül, annál jobb lesz a mosó helyszíne:

 • kb. 5000 fő feletti települések sűrűn lakott részei, városközpontok, lakótelepek közelében
 • bevásárlóközpont, lakótelep, benzinkút, körforgalom, főút, és más forgalmi csomópontok mellett
 • Legyen jó látható a hely, ne legyen eldugott
 • könnyű behajtás az autómosóba több irányból is, kihajtani jobbra és balra is lehessen lehetőség szerint
 • a környező utak megengedett sebességhatára minél kisebb, annál jobb
 • legyenek közművek (víz, csatorna, áram, és lehetőleg gáz)

 

Mekkora terület kell?

Az alábbi táblázat megmutatja a mosólétesítmény várható területigényét, attól függően hogy hány beállásos autómosót szeretnénk:

 

Autómosó típusa

Mosótér területe

Autómosó teljes területe

2 állásos szekrényes autómosó

60 m2

470 m2

3 állásos szekrényes autómosó

90 m2

560 m2

4 állásos konténeres autómosó

135 m2

695 m2

5 állásos konténeres autómosó

165 m2

785 m2

6 állásos konténeres autómosó

195 m2

875 m2

 

Opcionálisan porszívót is lehet telepíteni az önkiszolgáló mosó mellé. Egy autó belterének kényelmes kitakarításához kb. +20 m2 szükséges porszívó állásonként.

Vásárlás vagy bérlés?

Autómosó csak a helyi illetékes szervek engedélyével épülhet. Ha adásvételi vagy bérleti szerződést kötünk a területre, akkor menjünk biztosra. Ne bérlejünk és ne vásároljunk olyan területet, amelyre nem kapnánk mosó építési engedélyt.

Bérleti szerződésénél törekedjünk a minél hosszabb bérleti időtartam rögzítésére, ezzel növeljük a befektetésünk megtérülésének valószínűségét, illetve kihasználjuk a mosó egyre növekvő ismertségét. Javasoljuk legalább 10 évre megkötni a bérleti megállapodást.

 

 1. Lépés : Az autómosó személyre szabása

Tapasztalt értékesítő kollégánk segítségével meghatározásra kerül az autómosó műszaki tartalma: konténeres vagy szekrényes kivitel; a mosóállások száma (általában 2-6 állás között); lesz-e teherautó állás; az alap mosóprogramokon felüli opcionális programok (aktív hablándzsa, habkefe); a fizetési opciók (bérletkulcs, bankjegy bankkártya); és további kiegészítő szolgáltatást nyújtó berendezések: porszívó, pénzváltó.

A mosó külsejéről sem szabad megfeledkezni. Az ön kívánsága szerint bármilyen színű és designú lehet a mosó. Ezzel együtt érdemes a tetőszerkezet külsejére és a mosótereket elválasztó ponyvára is kiemelt figyelmet fordítani.

 

 1. Lépés: Szerződéskötés        

A kiválasztott mosótechnológia importőrével szerződést köt a mosóberendezés legyártására, leszállítására és üzembe helyezésére. A BKF az Ön megbízható partnere ha egy üzletileg sikeres és értékálló autómosóba szeretne fektetni. A BKF már 23 európai és ázsiai országban van jelen több mint 1500 eladott mosóval büszkélkednek a fagyos Oroszországtól a forró mediterrán Görögországig.

 1. Lépés: Tervezés, engedélyeztetés

A tervdokumentációk elkészítéséhez egy építészt kell felkérni, ahogy a mosó beruházási projekt minden szakaszában, itt is támaszkodhat szakmai támogatásunkra.         

 1. Lépés: Kivitelezés

Az építőipari kivitelezést (talajmunka, közművesítés, betonozás, tetőszerkezet felépítése) követően kezdődik a mosótechnológia helyszínre szállítása és telepítése. 

Tekintse meg ebben a témában készült videónkat is:

 

2019. Június 21.